Spot Eşya Nedir?

09.04.2021
Spot Eşya Nedir?

İkinci el ürün satın alırken iyi, yeni ürün satın almaktan daha mantıklı geliyor. Sıfır ürün çok pahalıdır ve mali imkanlar yetersizdir. Ayrıca basit deformasyon hatalarından dolayı spot tedarikçi olarak hiç kullanılmamış kurumlarda hiç satılmayan ürünler oldukça yaygındır. Bu durumda çoğu kullanıcı aynı ürün için iki kat fazla ödeme yapmak istemez. Spotçu dediğimiz mağazada nadir kullanılan şık, temiz, kaliteli ürünler olarak satılmaktadır. Favori ürünlerinizi standart mağazalardan temin edebilirsiniz, ancak yetersiz bütçe nedeniyle satın alamazsınız ve fiyatları çok daha ucuzdur. Spotçu mağazasında ihtiyacınız olan her türlü ürünü bulabileceğiniz; mobilyadan beyaz eşyaya, elektronikten oturma gruplarına kadar her çeşit kullanılabilir.

Kullanmadığınız ürünleri satmak için alıcı olabilir veya bu şirketlere başvurabilirsiniz. Kullanılabilir ürünleri elden çıkarmak yerine paraya çevirmenizi sağlayan bu firmalar doğaya da hizmet etmektedir. Spot ürünlerin bakımı ve onarımı yapılarak ve tekrar piyasaya sürülerek israf önlenebilir. Tüketim toplumu olarak bilinen bu çağda, geri dönüşümün önemi her zamankinden daha değerli. Bu anlamda Spot mağazaları daha değerlidir. Standart bir satış mağazasının baş döndürücü etkisinden çok sade bir tasarıma sahip bir spot mağazada gördüğünüz her şeyin tüketiminizi etkilemesi engellenecektir. Gerçekten ihtiyacınız olan ürünü, gerçek değerinden çok daha düşük bir fiyata satın alabilirsiniz. Bu mağazalar aynı zamanda büyük ürünler için nakliye ve kurulum hizmeti verebilmekte ve kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sağlamaktadır.

Spot ürünler için distribütör, miktarı her yıl malı satın aldığı fabrikaya satmayı taahhüt eder. Bu tür malları satamazlarsa, ayrıcalıklarını kaybetmemek için spot işlem yapan firmalara ürün satarak kotayı dolduracaklardır. Öte yandan, spot beyaz eşya ile ticaret yapan firmaların ürün maliyetlerinin düşük olması nedeniyle karları düşük, spot beyaz eşya ile satılan ürünler bayilerde satılan ürünlerle aynı olup, müşterilere ihtiyatlı bir garanti sağlamaktadır. Kısacası satın alınan spot, kâr marjı düşük ancak garantili bir hizmet olan bir üründür. Spot, kelimenin tam anlamıyla toptancılardan toplu olarak ürün satın almak ve daha sonra bunları pazarda ucuza satmak anlamına gelir. Spot sektördeki en yaygın ürün kategorisi mobilyadır. Evde kullandığımız çeşitli ürünler stok tedarikçilerinde bulunabilir.

Bireyler veya aile üyeleri tarafından kullanılan eşyalar (koltuklar, buzdolapları, TV'ler vb.) Kullanıldığından veya yeni eşyalarla değiştirildiğinden, tüm eşyalar insanların evlerinde yer kaplar ve güzel kalan eşyalara ikinci el denir. İkinci el eşyalar, uzun yıllardır kullandığımız ve artık aşan ürünlerdir. Bu ürünler ticarette önemli bir yere sahip olup talebi karşılamaktadır ve bu da ikinci el emtia piyasasının açılmasına yol açmıştır. İkinci el ürünler denilince akla birçok ürün gelmektedir. Tüm bu ürünlerin satıldığı ve ihtiyaç sahiplerine teslim edildiği yere kutu adı verilir. Kısacası sandıkta çok sayıda eşya var. Eski mobilyalar, koltuk kılıfları, gardıroplar, vitrinler, TV'ler, buzdolapları, çamaşır makineleri ve sobalar gibi birçok ikinci el ev eşyası bulunmaktadır.

Tümü