Kullanılmış Eşya Kavramı Neleri Kapsamaktadır?

15.10.2021
Kullanılmış Eşya Kavramı Neleri Kapsamaktadır?

İkinci el (Kullanılmış) eşyalar, toplumun hemen hemen her bölümünden insan tarafından kabul görmektedir. Kabul görmesinin sebebi ise kullanılmış eşyaların, insanların hemen hemen her ihtiyacını karşılaması olmaktadır. Kullanılmamış eşya (sıfır eşya veya spot eşya) ve kullanılmış eşya arasında doğru orantıya sahip sabit bir ivme vardır. Bu doğru orantıya sahip ivme ikinci el (kullanılmış) piyasasının yükselişinin, kullanılmamış eşya piyasasının fiyatlarının yükselmesiyle alakalı olduğunu bize göstermektedir.

Kullanılmış eşyalar, fiyat açısından dar gelirli (Kısıtlı imkanlara sahip) insanlara hitap etmektedir. Dar (Kısıtlı imkanlara sahip) gelirli insanlar dışında orta gelirli haneler, öğrenciler de kullanılmış eşyaların hitap ettiği toplum kısmını oluşturmaktadır.

Spot Aydınlatma Nedir? ve Ne İçin Kullanılır?

Spot aydınlatmanın iç dizayn tasarımında birçok alanda kullanıldığı bilinmektedir. Dolap ve ayna gibi birçok mobilyalarda aydınlatma amaçlı kullanılırken, yemek masasının aydınlatmasında, çeşitli odaların tavanlarında ve bir çok konumda aydınlatma türleri olarak kullanılmaktadır. Peki bu kadar göz önünde olmasının sebebi nedir? Kendi bünyesinde, kullanım esnasında daha az elektrik harcaması (Elektrik faturası düşük gelmesi sağlanır.) ve bu niteliği sayesinde çevreye karşı hassasiyetli olmasıyla  akıllarda olmaktadır. Aynı zamanda diğer ampuller gibi kullanım esnasında çok fazla ısı yaymamaktadır. Kendi içerisinde ısıyı azaltma özelliği bulunmaktadır. Görsel sunum açısından bakılacak olursa çok çeşitli renklerinin üretimi de vardır. Ampul, avizeler vb. aydınlatma eşyalarından, daha uzun ömürlü olduğu bilinmektedir.

Kullanılmış Eşya mı, Kullanılmamış Eşya mı?

Kullanılmış eşya mı kullanılmamış eşya mı sorusuna birçok farklı şekilde bakılabilir. Ücret konusunda, kullanılmış eşyanın kullanılmamış eşyadan daha az ücretlerde olduğunu birçok kişi tahmin edilmektedir. Kullanım zamanına göre ise eşyanın kullanılmış veya kullanılmamış olmasından çok, eşyanın üretim aşamalarına ve hangi şartlarda depolanmasına bağlı bir durumdur. Dayanıklılığı hususunda aynı durum geçerli olmaktadır. Eğer kullanılmış ürünlerinde kullanılmamış eşyalara göre çok daha dayanıklı olduğu ortaya çıkmaktadır. Çevreye karşı hassasiyeti bulunan (sürdürülebilir yapıda) üretimden gelen kullanılmış eşyalarda kullanılmamış eşyalarda bulunmaktadır.

Tümü