Spot Eşya ve İkinci El Eşya Arasındaki Farklar

19.11.2021
Spot Eşya ve İkinci El Eşya Arasındaki Farklar

Spot eşya kavramı, günümüzde ikinci el eşya ile karşılaşılan terimler arasında yer almaktadır. Toplumda yaygın olarak görülen bu kafa karışıklığı, spotçuların ikinci el eşya alan yerler olarak görülmesinden kaynaklanmaktadır. Bu karışıklığın ortadan kalkması için spot eşyanın ne olduğu ve ikinci el eşyanın ne olduğunu konusunun öğrenilmesi gerekmektedir. Spot eşyalar ikinci el eşyalar arasında büyük farklar bulunmaktadır. İki kavramın tanımı yapıldığında durum daha iyi anlaşılacak ve kafa karışıklığı ortadan kalkacaktır.

Spot Eşya Nedir?

Spot eşya demek sanıldığının aksine sıfır eşya demektir. İkinci el eşya ile karıştırılması tamamen halk arasında olan bir şeydir. Spot eşyaların ikinci el olarak anılmasının nedeni, eşyalar ile arasında olan fiyat farkıdır. Spot eşyalar ile sıfır eşyalar birbiri ile aynıdır ancak fiyatlar konusunda farklılıklar gösterirler. Büyük firmalar aracılığı ile firmalarda fazla ürünleri piyasaya sürmektedir. Bu noktadaki amaç elde olan fazla ürünü satarak nakit elde etmektir.  Spotçularda uygun fiyatla firmalardaki fazla ürünleri alarak düşük karla müşterilerine satmaktadır. Bu durum spot piyasasının oluşmasını sağlar.  Spotçular büyük mağazalardan bu ürünleri toplu olarak satın alarak da, uygun fiyatlı bir şekilde müşterilerine sunabilir.. Bu sayede hem spotçular kazanacak hem de müşteriler ekonomik olarak kaliteli ürünler elde edebilecektir. Spot eşyalar genellikle mobilya, elektronik eşya, bilgisayar ve aksesuar olarak piyasada bulunmaktadır.

İkinci El Eşya Nedir?

İkinci el eşyalar, yaşanmış bir geçmişi olan kullanılmış eşyalara verilen addır. İkinci el eşya satanlar ise, temiz ve bakımlı ürünleri satarak kazanç sağlamakta ve müşterilerin ekonomilerine katkıda bulunmaktadır. Çok fazla kullanılarak yıpranmış ve satıldığı zaman kullanıcıyı zor durumda bırakacak ürünleri ikinci el eşya satan yerler satmamaktadır. İkinci elciler, dayanıklı olması şartıyla evde, ofiste, depoda  yer alan  ve artık kullanılmayan eşyaları satın alarak, 1/3 fiyatında kullanıcılara satmaktadır. İkinci el eşya alım ve satımı oldukça karlıdır. İkinci el eşya alarak tüm evi yeniden dekore edilebilir ve farklı tarzlar denenebilir. İkinci el eşyalar garanti kapsamında değildir ve ambalajı bulunmaz.

Tümü