Ev Dekorasyonu Hususunda İkinci El Eşya Kullanımları

10.12.2021
Ev Dekorasyonu Hususunda İkinci El Eşya Kullanımları

Eski mobilyaların üretim çağı farkından dolayı genellikle, günümüz ürünlerin kıyasla daha dayanıklı yapıya sahip ve kaliteli şekilde hala bulunmaktadır. Babaannelerden, dedelerden veyahutta anneannelerden kalan, kullanımı nedeni ile oldukça kullanılmıştır. Atalardan kalan bu tarz çeşitli eşyaların hâlâ eskisi gibi piyasa değeri bulunmaktadır. Bu eşyalar yaşanmışlıkları nedeni ile piyasada yer aldığından, ikinci el eşyalarda ve spot ürünlerde bulunan ilgili toplum kesimleri bulunmaktadır. İkinci el ve spot ürünlerin ürünlerin olduğu bir mağazaya girilmesi durumunda , ilk olarak ihtiyaca yönelik bir mobilya seçimi yapılmaktadır.

Seçim yapıldıktan sonra evdeki eşyalara göre ikinci el veya spot eşyayı revizyon işlemlerine sokarak evdeki ürünlerle çeşitli kombin halkaları oluşturulabilmektedir. Kombin yapılması için seçilen ve beğenilen mobilyadan sonraki aşama onu satın almaktır. İkinci el mobilyaları ve spot ürünleri müşterinin zevk tarzlarına göre düzenlenip tasarı yapıldığında, ikinci el eşya eşya spot ürün  almak müşteriler için zamanla hobi hâline gelmektedir. Eski giyim tarzlarının günümüze kadar gelerek yeni bir giyim akımı oluşturmaktadırlar.

Bu giyim akımının ismi “vintage tarzı” olmaktadır. Vintage tarzı bir tek giyim alanında değil, aynı zamanda çeşitli mobilyalar da uygulanmaktadır. Fakat genellikle vintage tarzına sahip olan mobilyalar da antika satıcılarında bulunmaktadır. İkinci el eşya ve spot ürünleri ile müşteriler evlerini dekore etmek arzusunda ise mobilyalar alabilir belirli bir zamana ait olmayan bir modayı evlerde uyarlama yapılabilmektedir.

İkinci El Dekorasyon İçin Koltuk Takımı

İkinci el ve spot ürün bulunduran ve alım - satım yapan mağazalar içerisinde çok sayıda koltuk takımları bulmak oldukça kolay olmaktadır. Müşterinin evinde bulunan koltuk takımlarından sıkılıp yenisi almaya karar verdiğinde, çok fazla kullanılmamış olan, veya ambalajından hiç çıkarılmamış olan eski koltuk takımlarına ikinci el ve spot ürünleri satan  mağazalardan ulaşılabilmektedir.  ikinci el ve spot ürünleri satan  mağazalardaki koltuk takımlarını inceleyerek, sağlam ve kaliteli olanları alınabilmektedir.

Ayrıca müşteri yaşadığı ortam (ev veya ofis) dekorasyonu hususunda kullanabilmektedir. Alınan koltuk takımları titiz olarak temizleme işleminden geçirilerek, sıfıra yakın bir görüntü elde edilebilmektedir. Koltuk temizleme işlemi bittikten sonra dikkatlice kontrol edilmesi ile koltuğun hasarlı kısımlarını tamir edilmesi gerekmektedir. Daha sonra bir koltuk spreyi ile koltuk tercih edilen bir renge boyanabilmektedir. Tüm bu işlemleri yapmak, günümüz koşulları içerisinde yeni bir koltuk takımı almaktan daha ekonomik olmaktadır.

Tümü