Araç için İkinci El

18.10.2019
Araç için İkinci El

Araç için ikinci el düşünenlerin bazı şeylere dikkat etmesi şartı ile kazanacakları çok şey bulunmaktadır. Günümüzde neredeyse her evde olan ya da olması gereken araç en temel en gerekli ihtiyaçlar arasında yer almaktadır. Ancak araç fiyatları da özellikle de sıfır olanları almış başını gidiyor. Dolayısı ile de araç düşünenlerin maalesef sıfır araba hayal ötesinde kalıyor.

Araç için ikinci el almak kadar alırken dikkat edilmesi gerekeler dikkate alınarak bu konuda harekete geçilmelidir. Araç için ikinci el alınırken özellikle bildiğiniz güvendiğiniz bilir kişilerden destek almak ve günümüzün teknolojisi kullanılarak bu kontrole girebilecek olan araçların gerekli teknolojik muayeneden geçirmek oldukça önemlidir.

Araç ikinci el alırken üzerinde durulması gereken noktalar özetle şöyle:

  • Araç için ikinci el alırken bilirkişilerin olması en temel koşuldur. Ayrıca ve kişilerin güvenilir olması ayrıca dikkat edilmesi gereken noktaların en başında gelmektedir.
  • Araç için ikinci el alırken ruhsata çok dikkat edilmesi gerekir. Ruhsatta yer alan araçla ilgili tüm numaralar araç hakkında en detaylı bilgiyi vermektedir. Ruhsatlar bir nevi kimliktir. Ve bir aracın trafiğe ilk çıkış zamanından en son elinize geçen zamana kadar tüm bilgileri edinme günümüzde oldukça kolaydır. Ayrıca bu numaraların aracın çalıntı olup olmadığı konusunda da bilgi edinmeniz zarar görmenizi engelleyecektir.
  • Araç için ikinci el alınırken gün ışında inceleme yapmak ve bunu bir iki kişi ile değil dikkatli bir şekilde birçok kişi tarafından görsel olarak da incelemesinin yapılmasına dikkat edilmelidir.
  • Araç için ikinci el alırken aracın kullanılması sürülerek test edilmesi ilk çalıştırmadan stop edilmesi anına kadar sürüşü de dikkate alınarak incelenmelidir.
  • Araç için ikinci el alırken yaşından tutun kilometresine dış görünümünden turun iç motorlarına kadar tüm parçaları incelemek dış görünümünde ciddi bir görüntü kursu olup olmadığına bakmak aracın her hangi bir yerinde pas kırık vb. durumların olup olmadı çok detaylı olarak incelenmelidir. Darp edilmiş olup olmadığı da aracın fiyatını etkileyeceğinden dikkatli bir şekilde inceleme yapılması araç alımında oldukça önemli husustur.  
Tümü