Araçlarda İkinci El

08.02.2020
Araçlarda İkinci El

Araçlarda ikinci el alımı son yıllarda çok daha fazla talep görmektedir. Sıfır araçların fiyatı almış başını gidiyor. Dolayısı ile de sıfır araç alımları çoğu kişi için bir hayal bile olamıyor. Ancak araba da bir ihtiyaç haline gelince tek çare araçlarda ikinci el olarak tercihte bulunmak araç sahibi olmanın tek yolu gibi duruyor.

Araçlarda ikinci el alırken çok ama çok dikkatli olmak gerekmektedir. Bu durum gerçekten sistemli çalışan firmalar için çok geçerli olmasa da bazen kendi başımıza iş yapmak bazen de işle alakası olmayan insanların ahkâm keserek sizi çok sıkıntılı durumlara düşürmesi telafisi olmayan durumlar ortaya çıkarmaktadır. Öncelikle resmi yapılmayan araçlarda ikinci el alım ya da satımlarında pek çok şey ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Aracı satanların araçla ilgili pek çok durumu ört pas etmesi bunu sizin anlamayacağınız şekilde aracı kamufle etmeleri sizi önce maddi beraberinde de manevi sıkıntının dibini yaşatacaktır.

Araçlarda ikinci el alım satım işlemlerinde dikkat edilmesi gereken çok bilindik noktalar:

  • Öncelikle güveneceğiniz yerleri seçmek ilk ve en temel koşuldur.
  • Araçlarda ikinci el tercih ederken aracın kilometresi aracın ne kadar ve nerelerde kullanıldığını anlamak açısından büyük fayda sağlamaktadır. Aracın üretim tarihi ve kilometresi göz önünde bulundurulduğunda araç ile ilgili birçok fikir kafanızda oluşacaktır.
  • Araçlarda ikinci el alınırken günümüz koşullarında elektronik cihazlara bağlanarak aracın bir sorunu olup olmadığı çoğu zaman görünebilmektedir.
  • Araçlarda ikinci el alırken gün ışığından yararlanmaya dikkat edin. Çünkü gün ışığında bir araç üzerinde ne var ne yok çok daha net bir şekilde görülecektir.
  • Araçlarda ikinci el için darp olup olmadığı da oldukça önemlidir. Çoğu zaman güzel bir şekilde tamirler yapılsa da bu tamirler sıfır araç gibi bir sonuç çıkarsa da bu araçtaki darbe neye nasıl olduğuna göre durumları değiştireceği de oldukça önemlidir.
  • Araçlarda ikinci el alım satım çok fazla olunca gerçekten güvenilir firmalar ile iletişime geçmek mağduriyetlerin önüne geçmesi bakımından çok ama çok fazla önemlidir.
Tümü